Sústredenie - Skalka 2017

LETNÉ  SÚSTREDENIE  SKALKA  PRI  KREMNICI  2017
8. júl (sobota)  –  15. júl (sobota) 2017

Sobota 15.júla

TJ Rapid Bratislava oddiel karate

Posledné ráno na tohtoročnom sústredení sme nevynechali ranný beh. Po ňom sme sa naraňajkovali a začali sme sa baliť. Rodičia po nás postupne začali chodiť a tak sme sa rozlúčili pre tento rok so Skalkou.

Poďakovanie za tohtoročné sústredenie patrí najmä pánovi trénerovi Longovi, no aj všetkým trénerom a starším karatistom, ktorí pre nás vymýšlali program a súťaže. Boli to Katka Longová, Peťo Tuleja, Marián Vanderka, Vlado Polgár, Simonka Mátyásová, Marcel Rebro, Danko Zwach!

Uvidíme sa opäť o rok!

Piatok 14.júla

Ráno nás privítalo krásne, aj keď trochu chladné počasie. Predposledný ranný beh sme všetci zvládli a po raňajkách sme mali doobedný atletický tréning na lúke. Ten bol dnes veľmi zaujímavý, lebo tréneri nám pripravili prekážkovú dráhu, ktorá nám dala poriadne zabrať. Najskôr ju absolvovali mladší, po nich starší a najlepší boli na konci tréningu ocenení cenami. Poobede sme si oddýchli, potom si zatrénovali na karatistickom tréningu na lúke, vyhodnotili sme bodovaciu súťaž v bodovaní izieb a bodovanie teamov a večer nás čakal nočný pochod.

Štvrtok 13.júla

Dnešok máme opäť tradičný program. Ranný beh, doobedný tréning karate a poobede atletický tréning. Počasie sa pokazilo a od rána nám pršalo, takže sme museli plány na deň mierne pozmeniť. Poobednú atletiku, teda lepšie povedané kondičný tréning, sme mali v hale. Síce už nepršalo, no aj tak sme boli v hale a na trávnik sme vybehli až po večeri, ked sme si išli zahrať futbal. Tohtoročné sústredenie máme spestrené analýzou zápasov našich, ako aj zahraničných pretekárov počas voľného času. Pán tréner Longa nám k nim hovorí svoje postrehy a my sa snažíme zapamätať si čo najviac jeho rád a myšlienok.

TJ Rapid Bratislava oddiel karateStreda 12.júla

Streda je oddychový deň, kedy nemáme pravidelné atletické a karatistické tréningy. Ráno sme absolvovali rozcvičku, no doobeda sme mali už len hry na ihrisku, vojnu v lese a starší si urobili silový tréning. Poobede čakala jednu skupinu turistika, no na pláne sme mali aj návštevu welness a deň sme zakončili večerným karnevalom. Počasie bolo krásne a tak sme si voľný deň užili dosýtosti.

Utorok 11.júla

Ranné behy sa stali bežnou súčasťou dňa. Niektorým sa nechce vstávať, ale aj tak si každý poctivo odcvičí rannú rozcvičku. Dnešný program máme mierne zmenený, doobeda nás čakal karatistický tréning v telocvični a poobede sme mali atletiku. Všetci sme zatiaľ zdraví, mali sme síce zopár bolení brucha a hlavy, ale nič také, s čím by sme museli utekať na pohotovosť. Večer sme mali posilňovací tréning, prípravu na diskotéku a potom samotnú diskotéku.

Pondeloka 10.júla

Dnešné ráno bolo upršané. Ranný beh sme síce stihli ešte pred búrkou, no doobedný atletický tréning sme museli skrátiť a rýchlo utekať do chaty, aby sme veľmi nezmokli. Poobede sa pomedzi oblaky začalo ukazovať slnko, no napriek tomu sme mali tréning karate v telocvični. Večer sa opäť rozpršalo, takže sme ostali v okolí chaty, hrali sme futbal a dievčatá sa učili tancovať írske tance.

Nedeľa 9.júla

TJ Rapid Bratislava oddiel karatePrvé ráno na Skalke sa nám síce ťažko vstávalo, no napriek tomu sme takmer všetci absolvovali ranný beh už o 7.15. Rozdelení na dve skupiny sme si najskôr dali spoločnú rozcvičku a potom si odbehli svoju trať. Po behu nasledovali raňajky. Doobeda sme stihli ešte atletický tréning, na ktorom sme boli opäť rozdelení na skupinu starších a mladších. Po obede sme mali odpočinok spojený s rozdávaním tričiek, po ktorom sme už nastúpili na tréning karate. Tréning karate bol zameraný na špecifickú prípravu pre skupinu kumite, kata a mládežnícke družstvo. Po karatistickom tréningu sme sa navečerali a po večeri na nás čakal večerný program. Pred spaním sme opäť mali rozprávku a potom sme už len zaľahli do postelí.

Sobota 8.júla

Prvý deň na sústredení na Skalke. Všetci sme sa bez problémov ubytovali, rozlúčili sme sa s rodičmi a sústredenie sa môže začať. Síce nás na začiatku prekvapilo daždivé počasie, bola z toho len letná prehánka a tak sme mohli začať atletickým tréningom. Tréneri nás trochu šetrili, aby nám ostala energia aj na ďalšie dni. Po atletickom tréningu sme sa navečerali a na hodinku sme ešte vybehli na lúku zahrať si loptové hry. Pred večierkou sme si vypočuli rozprávku o troch kozliatka a potom nás už čakali postele.