Rapid Bratislava

ME kadetov, juniorov a U21

Začiatkom februára sa v ruskom Soči uskutočnili 45.Majstrovstvá Európy kadetov, juniorov a U21. V reprezentačnom výbere Slovenska sa z nášho klubu predstavili traja pretekári. 

TJ Rapid Bratislava oddiel karateČukanová Michaela si domov odváža striebornú medailu! V prvý deň šampionátu bojovala Miška v elimináciách kategórie kata kadetky a postupne porazila Adzic (Bosna a Hercegovina)  5-0, v druhom kole Turkyňu Yilmaz 4-1 a v boji o finále porazila Portugalku Fernandes 4-1. V poobednom finále nastúpila proti Talianke Galassi, ktorej ale podľahla 0-5 a tak si domov priváža striebornú medailu

Gyurik Adi obhájil minuloročný titul Majstra Európy! V kategórii kumite juniori -76kg, nastúpil v sobotu doobeda v prvom kole proti Dánovi Larsen Madsovi a porazil ho 4-2, v druhom kole porazil Bielorusa Sachkouskeho 5-0, v treťom kole prešiel cez Macedónca Nestorovskiho po výsledku 0-0 a v súboji o postup do finále porazil Turka Buluta 2-0. Vo finále sa stretol s Írom Creanom, ktorého porazil 3-0. Po roku sa teda opäť stal Majstrom Európy!

Šutiak Pavel v kategórii kumite muži U21 -67kg, nastúpil v posledný deň šampionátu proti Čechovi Gabrielovi, no zápas prehral 0-8.