Rapid Bratislava

ME seniorov 2014

European Karate Championships Tampere 2014

Vo fínskom meste Tampere sa od 1.do 4. mája uskutočňujú 49.Majstrovstvá Európy seniorov, na ktorých nechýbajú ani pretekári TJ Rapid Bratislava:

Kata ženy: Longová Katarína - prehrala v prvom kole s Chorvátkou Kiuk 2-3. Kiuk prehrala v treťom kole s Francúzskou Scordo 0-5.


Kumite muži: -75kg Lieskovský Matúš  - vyhral v prom kole s Macedónčanom Korbuljikji na zástavky, v druhom kole si poradil s Rakúšanom Kasererom 4-0, v treťom prehral s Ukrajincom Horunom 1-3. Ukrajinec postúpil do finále a Matúš teda zabojoval v repasáži v ktorej vyhral prvý zápas 6-0 nad Skoppom z Nemecka, v súboji o bronzovú medailu sa stretol s Turkom Yagcim, s ktorým po nerozhodnom výsledku 6-6 prehral na verdikt rozhodcov.


Kumite ženy: -55kg Vojtikevičová Jana  - vyhrala v prvom kole nad Maďarkou Banhazi 4-0, v druhom kole nad Slovinkou Godnic 8-0, no v treťom kole nestačila na Luxemburčanku Warling a prehrala 3-4. Janka v sobotu 3.mája bojovala o bronzovú medailu, no po prehre 1-5 s Ukrajinkou Melnyk odchádza domov bez medaily.


Kumite ženy: -61kg Suchánková Ingrid  - porazila v prvom kole Racakovu z ČR 4-2, v druhom kole porazila Slovinku Ristic 1-0, v treťom kole nestačila na Srbku Cvrkota a prehrala 0-2. Srbka postúpila do finále a potiahla Ingu do repasáže, v ktorej však prehrala 0-4 s Rakúšankou Kaup. 


Kumite ženy družstvo: (Foldesiová, Semaníková, Tatárová, Vojtikevičová) prehrali v prvom kole s reprezentáciou Ruska na body. Stav zápasov bol 1-1. Rusky následne prehrali s Turkyňami.