Copa De Espaňa

Tento víkend (19.XI.- 20.XI.) sa v španielskej enkláve Melilla na severe Afriky  uskutočnil trinásty ročník medzinárodného turnaja COPA DE ESPAŇA. Pozvanie španielskej federácie prijali reprezentácie Japonska, Venezuely, Mexika, Turecka, Rakúska, Slovenska  a pochopiteľne sa ho zúčastnila aj širšia španielska reprezentácia. V kategórii kata ženy Slovensko reprezentovala členka klubu Rapid Bratislava Katarína Longová.
     Pravidlá súťaže kata boli špeciálne upravené  španielskou federáciou. Konkurencia bola veľmi veľká, veď takmer všetky pretekárky boli  medailistky zo seniorských, alebo juniorských majstrovstiev sveta alebo kontinentálnych šampionátov.
Dvojdňová súťaž sa skladala z troch častí. V prvej eliminačnej časti bolo 16 súťažiacich rozdelených do dvoch osemčlenných skupín, kde museli predviesť 3 kata (jednu povinnú a dve nepovinné), pričom sa súťažilo podľa starého bodovacieho systému a výsledné známky zo všetkých troch kôl sa spočítavali. Do ďalších bojov poobedňajšej  eliminácie postúpili z každej skupiny 4 najlepšie katistky.         Katarína v prvom eliminačnom kole nastúpila ako prvá s povinnou kata basai dai s ktorou bola až na piatom nepostupovom mieste, dve desatiny za tureckou pretekárkou Kubra Akarsu (3. miesto na ME seniorov). Do druhého kola nasadila svoj tromf, kata suparimpei, ktorá ju posunula na tretie postupové miesto. Túto pozíciu si udržala aj svojou treťou kata chataniara kushanku.
     Do osemčlennej eliminácie postúpila zo svojej skupiny z tretieho miesta, za Majsterkou Európy (2009, 2011) Španielkou Yaza Martin a akademickou majsterkou Európy Sandrou Sanchez! Do osmičky sa prebojovalo okrem našej pretekárky a japonskej reprezentantky až šesť pretekárok Španielska. 
V ďalšom eliminačnom kole sa Katarína stretla so španielskou reprezentantkou  Margeritou Morata, ale s kata chataniara kushanku na španielsku pretekárku nestačila. Keď Španielka  následne prehrala o postup do finále s úradujúcou seniorskou majsterkou Európy pre Katku účinkovanie na turnaji skončilo s umiestnením na 7.-8. mieste.

Výsledky:
1.    miesto- Kazuyo Inoue, JAPONSKO
2.    miesto- Martin Abello Yaiza, ŠPANIELSKO
3.    miesto- Margarita Morata, ŠPANIELSKO
3.    miesto- Sandra Sanchez, ŠPANIELSKO