Sústredenie - Skalka 2013

LETNÉ  SÚSTREDENIE  SKALKA  PRI  KREMNICI  2013  
13. júl (sobota)  –  20. júl (sobota) 2013

[20.júl 2013]

Záver sústredenia niektorí začali zvyčajným ranným behom. Raňajky sme "hodili" do seba a po nich sme už netrpezlivo čakali na prvých rodičov, ktorí si prišli vyzdvihnúť malých, ale aj veľkých karatistov. Naše sústredenie bolo podľa slov p.trénera Longu doposiaľ najväčším sústredením v ére oddielu karate TJ Rapid Bratislava. Pán tréner nám ešte na poslednom karatistickom tréningu načrtol plány do novej súťažnej sezóny, zhodnotil sústredenie a poďakoval sa zúčastneným rodičom, sestričkám, trénerom a všetkým cvičencom za účasť na sústredení.

Najväčšia vďaka ale patrí p.trénerovi Longovi za nezlomný entuziazmus, chuť organizovať pre klub nielen sústredenia, ale aj súťaže, či aktivity pre skvalitňovanie prípravy a jeho ochotu obetovať svoj čas a energiu pre klub!

[19.júl 2013]

Posledným celým dňom na sústredení bol piatok a my sme opäť nastúpili na rovnaký systém tréningov. Počasie bolo stále výborné. Ranný beh, ako aj doobednú atletiku všetci zvládli, na obed nás čakali buchty na pare. Poobedný tréning karate sme sa viac venovali foteniu ako cvičeniu, no napriek tomu sme si všetko podstivo odcvičili. Večer sme si opekali a po zotmení sme sa vydali na pochod nočným lesom. Takmer všetci statočne prešli a potom sme už len zaľahli do postelí a sladko zaspali.

[18.júl 2013]

Dnešný voľný deň - deň bez pravidelných tréningov - sme začali rannou rozcvičkou, behom a strečingom. Doobeda sme sa potom na lúke hrali futbal, citróny, bije-bije, vojnu, ale učili sme sa aj nové kata. Po obede sme sa rozdelili na dve skupiny, ktoré vyrazili na turistiku. Prvá skupina mala namierené do Geografického stredu Európy a tá druhá len do okolitých lesov na kratšiu prechádzku a čučoriedky. Pridávame niekoľko fotiek z nášho úspešného zberu. Večer nás čakala regenerácia v bazéne, ale aj príprava na karneval a večerné divadlo - rozprávku hranú "známymi hercami". Karneval nám ukázal masky od výmyslu sveta, videli sme špeciálne vystúpenie starších karatistov zobrazujúce Petra Sagana na Tour de France, ale aj vystúpenie našich sestričiek. No najväčší úspech mala hraná rozprávka O kozliatkach. 

[17.júl 2013]

Ďalší slnečný deň na Skalke sme boli prevažne na lúke, kde sme mali tradičnú dávku tréningov a hier. Po zvyčajnej rannej rozcvičke a atletickom tréningu, ktorý bol zameraný na šprinty do kopca, sme poobede mali tréning karate rozdelený na štyri skupiny. Dnes rovnako nechýbala ani regenerácia, ktorá bola tentokrát určená pre starších. Večer nás čaká rozprávka a zajtra voľnejší deň - turistika, hry, učenie sa nových kata. Zajtra nás opustia Katka Longová a Zuzka Kubalová, ktoré cestujú na Akademické majstrovstvá Európy

[16.júl 2013]

Sme v polovici sústredenia a po včerajšom chladnom dni sme mali dnes nádherné, slnečné počasie, ktoré sme si užili už od raňajšieho behu. Potom na doobednej atletike a poobede na tréningu karate. Večený futbal, vojna a hry už len zavŕšili náš deň. Dve skupiny boli dnes aj v bazéne, saunách a vírivkách.

[15.júl 2013]

Dnes nás privítalo sychravé ráno, no napriek tomu, že bolo pod mrakom sme si ráno odbehli tradičný okruh okolo vysielača a mladší ten svoj, okolo chaty. Doobeda nás potom opäť čakala atletika, po nej obed a poobedný tréning karate, ktorý sme pre chladné počasie skrátili.

[14.júl 2013]

Rozcvičku, ranný beh a raňajky máme za sebou, doobeda sme mali atletický tréning, na ktorom sme boli rozdelení do dvoch skupín. Obed a oddych po ňom nám padol vhod, pretože poobede nás čakal prvý tréning karate. Karate sme začali spolu, no po rozcvičke a základných technikách karate sme sa rozdelili na štyri skupiny. Počasie bolo vynikajúce a preto sme aj po večeri išli na lúku, kde sme hrali futbal a rôzne iné hry. Jedna skupina už bola aj vo wellness, kde využili regeneráciu v parných saunách, vírivkách a v bazéne.

[13.júl 2013]

Naše tohtoročné sústredenie sa začalo, v sobotu poobede sme sa všetci stretli na chate Minciar na Skalke nad Kremnicou. O 16.00 hodine nás po krátkom uvítaní od p. trénera Longu čakal prvý tréning, na ktorom sme sa venovali atletickým cvičeniam, hrám a posilňovacím cvičeniam. Po tréningu sme sa umyli, navečerali a po krátkom oddychu sme išli opäť na ihrisko, kde sme hrali futbal a rôzne iné hry. Prvá noc bola pre niektorých smutná, lebo sa im cnelo za rodičmi, ale všetci to zvládli bez väčších problémov.