Rapid Bratislava

ME seniorov 2015

Od 19. do 22. marca sa v tureckom Istanbule uskutočňujú jubilejné 50. Majstrovstvá Európy seniorov v karate. Z pretekárov TJ Rapid Bratislava boli nominovaní:

Inga Suchankova

Inga Suchánková v kategorii kumite ženy -61kg nastúpila v prvom kole s Abiyeva z Azerbajdžanu, ktorú porazila 5:0. V druhom kole sa stretla s Rakúšankou Kaup, porazila ju 2:1. V treťom kole sa stretla s Taliankou Pasqua, ktorú porazila 3:0. O postup do finále sa stretla s Francúzskou Ignace, no tá dominovala a Inga prehrala 0:6. Inga v repasáži v súboji  tretie miesto porazila Turkyňu Coban a získala tak bronzovú medailu!

Katarína Longová v kategórii kata ženy. Vyhrala v prvom kole nad Karlsson (SWE) 5:0, v druhom kole prehrala 0:5 so Sanchez (ESP). Katka postúpila do repasáže v ktorej sa v prvom kole stretla so Scordo (FRA) s ktorou prehrala 1:4.

Viktória Semaníková v kategórii kumite ženy -55kg nastúpila v prvom kole s Kastratovic z Čiernej Hory, ktorú porazila 2:1. V druhom kole sa stretla s Luxemburgčankou Warling s ktorou prehrala 1:3.

Matúš Lieskovský v kategórii kumite muži -75kg vyhral v prvom kole 1:0 nad Chorvátom Lucinom, v druhom kole sa stretol so Srbom Janovicom, ktorého porazil 5:2. V treťom kole sa stretol s Nemcom Bitsch s ktorým prehral 0:2, no ten ho potiahol do repasáže. V nej Matúš prehral s Francúzom Da Costom 0:7.