Sústredenie - Skalka 2015

TJ Rapid Bratislava karate

LETNÉ  SÚSTREDENIE  SKALKA  PRI  KREMNICI  2015 
11. júl (sobota)  –  18. júl (sobota) 2015

Od soboty 11.júla sa začalo letné tréningové sústredenie oddielu karate TJ Rapid Bratislava. Už po štvrtý krát nás privítalo rekreačné stredisko Skalka pri Kremnici. Denné správy zo sústredenia:

[piatok, 17.júla] Piatkové krásne ranné počasie bolo ideálne na ranný beh a rozcvičku. Po nich nasledovali raňajky a príprava na doobedný atletický tréning na lúke. Na atletike sme v horúcom počasí hodinu venovali kondičnej príprave a potom sme sa rozdelili na skupiny, v ktorých sme robili rôzne aktivity ako vojnu, futbal, alebo strečing. Poobede sme mali karatistický tréning v športovej hale po ktorom p.tréner Longa zhodnotil celé sústredenie, pochválil najusilovnejších karatistov a načrtol ďalšie smerovanie klubu. Večer nás čaká vyhodnotenie celotýždňových súťaží o čistotu izieb a najšikovnejšieho karatistu a potom nočný pochod. Zajtra už len ranná rozcvička a raňajky, po ktorých sa so Skalkou rozlúčime.

[štvrtok, 16.júla] Po oddychovej strede sme mali vo štvrtok klasický tréningový program. Ranná rozcvička, bodovanie izieb, doobedný atletický tréning a poobedné karate nám spestrila večerná opekačka pri ohni. Po nej nasledovala naživo hraná rozprávka O kozliatkach v ktorej hercami boli naši starší karatisti a rozprávačom ako zvyčajne p.tréner Longa. Po rozprávke sme unavení zaľahli do postelí.

[streda, 15.júla] Streda je na Skalke oddychovým dňom so zmeneným denným režimom. Ráno sme síce mali rozcvičku a ranný beh, no doobeda sme namiesto atletiky mali športové hry a poobede sme išli na turistiku a na čučoriedky. Večer sme mali karneval, ktorý sa začal hneď po večeri. Na sústredenie za nami prišla aj naša v súčasnosti najúspešnejšia pretekárka Inga Suchánková.

[utorok, 14.júla] Dnešný deň sa nám trochu zhoršilo počasie, ochladilo sa a máme pod mrakom, no našťastie neprší. Napriek horšiemu počasiu sme ho začali rannou rozcvičkou, behom a strečingom. Na doobedný kondičný tréning sme sa presunuli do telocvične, kde nás čakali štafetové behy, preteky a kondičné cvičenia. Starší si zacvičili crossfit a po hlavnej časti tréningu sme posledné zvyšky síl minuli hraním hier. Sily sme doplnili obednom a následným oddychom, po ktorom nasledoval tréning karate opäť v telocvični. Po ňom sme si dali večeru a do zotmenia sme boli na lúke. Večer sme ako tradične mali rozprávku v podaní p.trénera Longu.

[pondelok, 13.júla] Rannú rozcvičku a krátky beh sme zvládli bez problémov. Po raňajkách sme mali bodovanie izieb a potom nasledoval atletický tréning na ktorom sme boli rozdelení na dve skupiny. Mladší mali atletiku len hodinku a potom sa hrali na lúke loptové hry, alebo "vojnu". Po obede nás čakal odpočinok, po ňom tréning karate a potom súťaž v stavaní bunkrov v lese. Večer nasledovalo vyhodnotenie stavania bunkrov a futbal na lúke.

[nedeľa, 12.júla] Dnes sme už začali klasickým programom sústredenia, teda ranným behom a doobednou atletikou. Po obede sme absolvovali tréning karate a po ňom ešte večer športové hry a futbal. Energie je zatiaľ dostatok, nikto sa neulieva. Pred spánkom sme si vypočuli rozprávku o Jankovi Polienkovi. Zatiaľ nám praje nádherné počasie a rovnako sa vyhábajú zranenia. 

[sobota, 11.júla] V poobedňajších hodinách sme sa stretli na Skalke a po registrácii nás privítal p.tréner Longa. Tento rok sa nám opäť podarilo pokoriť rekord v počte účasníkov. Víkend s nami strávili aj bývalí úspešní reprezentanti klubu medzi ktorými nechýbal Peter Valentín, Filip Malý, Braňo Kopeliovič, Michal Halada, Marek Geťko, Jakub Kristl, Honor Ilavský. Večer nás čakal kondičný tréning, potom športové hry a prvá noc na sústredení.