Akademické majstrovstvá sveta 2016

TJ Rapid Bratislava oddiel karate

TJ Rapid Bratislava oddiel karate

Tohtoročná sezóna je pre karatistov veľmi náročná, o čom svedčí plný kalendár vrcholných podujatí. Po kontinentálnych šampionátoch a sérii turnajov Karate1 Premier league, sa pretekári predstavia na Akademických majstrovstvách sveta (10.-13. august), ktoré sú určené pre vysokoškolákov, alebo doktorandov. Vyvrcholením sezóny budú však seniorské Majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v rakúskom Linzi od 25. do 30. októbra.

V nominácii na Akademické majstrovstvá sveta 2016 nechýbajú ani pretekári TJ Rapid Bratislava:

Viktória Semaníková v kategórii kumite ženy -55 kg po prvom voľnom kole prehrala v druhom kole s Češkou Halodovou 1:2.

Inga Suchánková v kategórii kumite ženy -61 kg porazila v prvom kole Minic z Čiernej Hory 2:0, v druhom kole vyhrala nad Portugalkou Simao 4:0, v treťom kole prehrala s Egypťankou Lotfy na vlajky za stavu 0:0 a následne v repasáži porazila Chorvátku Sipura 1:0, čo jej zabezpečilo súboj o tretie miesto, v ktorom nastúpila v piatok proti Japonke Moriguchi. Inga bohužiaľ s Japonkou prehrala 2:3.

Matúš Lieskovský v kategórii kumite muži -75 kg vyhral v prvom kole nad Američanom Alabarellom 1:0, v druhom kole porazil A.Anacana z Nového Zélandu 9:0, v treťom kole vyhral nad Maďarom Viragom 3:0. V boji o postup do finále prehral s Egypťanom Elsawym 0:2. V piatok Matúš nastúpil do boja o 3.miesto s Hsu Wei z Taipei, s ktorým ale prehral 0:1.