Rapid Bratislava

ME seniorov 2017

Európska federácia karate usporiadala v poradí už 52.kontinentálny šampionát. Tento rok sa najlepší pretekári Európy predstavili v tureckom meste Kocaeli od 4. do 7. mája.

Na šampionáte bojovali aj reprezentanti Slovenska a v reprezentačnom výbere sa predstavili aj pretekári TJ Rapid Bratislava:

Janka Vojtikevičová v kategórii kumite ženy -55kg, vyhrala v prvom kole nad Nemkou Bitch 1:0, v druhom kole porazila Estónku Lirisman 2:0, v treťom kole prehrala s Ukrajinkou Terliuga 3:5, ktorá prehrala v súboji o postup do finále, takže ju nepotiahla do repasáže.

Viktória Semaníková v kategórii kumite ženy družstvá, spolu s Jankou Vojtikevičovou, Ingou Suchánkovou a Dominikou Tatárovou vyhrali v prvom kole na teamom Anglicka 2:0, v druhom kole prehrali s Tureckom 0:2, no postúpili do repasáže, kde porazili Nórky 8:0, následne Bosnu a Hercegovinu 2:0 a v súboji o tretie miesto si poradili s Nemeckom 2:1. Získali tak bronzovú medailu!

Matúš Lieskovský v kategórii kumite muži -75kg prehral v prvom kole s Talianom Busom 0:2, no ten ho potiahol do repasáže, kde v prvom kole porazil Nemca Wintersa 2:0, v druhom kole následne Bulhara Petkova 3:0. V súboji o tretie miesto nastúpil proti Maďarovi Harspatakimu a podľahol mu 0:3.