Privítanie medailistov z ME

TJ Rapid Bratislava oddiel karate

V stredu 7.februára pripravili Rapiďáci malé slávnostné privítanie úspešných medailistov z Majstrovstiev Európy kadetov, juniorov a U21 2018, ktoré sa konali v ruskom meste Soči.

Ako zhodnotil p.tréner Longa, ziskom dvoch medailí z Majstrovstiev Európy (Adi Gyurík obhájil zlato v kategórii kumite juniori -76kg a Miška Čukanová vybojovala striebro v kategórii kata kadetky) sa Rapid stal najúspešnejším klubom na 45. Majstrovstvách Európy kadetov, juniorov a U21.

Adi vybojoval pre Rapid už šiesty titul majstra Európy. Miškina strieborná medaila je po úspechoch Katky Longovej prvá medaila v disciplíne kata. Pán tréner rovnako poznamenal, že síce Rapid nevyhráva bodovanie klubov na Slovenských pohároch, no naše ciele sú vždy tie najvyššie, teda kontinentálne a svetové šampionáty, odkiaľ pravidelne prinášame medaily, čo potvrdili naši pretekári už mnohokrát v minulosti.

Medailistom prišli pogratulovať aj naše úspešné seniorské reprezentantky Eva Tulejová, Viktória Semaníková a Inga Suchánková.

Pred oslavou boli Adi a Miška na detskom tréningu na Pionierskej ulici, kde cvičili spolu s deťmi, podelili sa s nimi o svoje zážitky zo šampionátu a aj takýmto spôsobom sa ich snažili motivovať do tréningu a tvrdej práce.