Rapid Bratislava

Sústredenie - Skalka 2018

 

LETNÉ  SÚSTREDENIE  SKALKA  PRI  KREMNICI  2018
7. júl (sobota)  –  14. júl (sobota) 2018

Piatok, 13.júla

Únava z tréningov sa naplno prejavila u malých karatistov, preto ich prvý "tréning" bol na piesku volejbalového ihriska, kde si stavali hrady. Ostatní statočne zaberali pri šprintoch a odrazových cvičeniach. Posledný tréning v kimonách bol už mierne skrátený. Večer nasledovalo vyhlásenie súťaže v poriadku izieb a poslednou akciou dňa bol nočný pochod po Skalke. A zajtra hurá domov!!!

Štvrtok, 12.júla

Prvá časť dnešného dňa patrila súťaži kata. Turnaja sa zúčastnili všetci účastníci sústredenia, ktorí boli rozdelení do vekových skupín. V niektorých kategóriách sme mohli vidieť veľmi kvalitné výkony. Poobede sme pokračovali atletickou časťou tréningu na lúke. Na mnohých, hlavne malých účastníkoch sústredenia už vidieť stopy celotýždňového zaťaženia. Na záver dňa bolo vyhlásenie výsledkov kata. Pretekári na prvých troch miestach dostali sponzorské dary, ktoré nám venovali rodičia. Aj touto cestou im chceme vyjadriť naše poďakovanie. Zajtra nás čaká posledný tréningový deň.

Streda, 11.júla

Streda bola "voľným dňom". Absolvovali sme len rozcvičku a dopoludňajší tréning v telocvični. Na obed začalo pršať a dážď trval až do noci. Na programe preto boli aktivity na chate - chystanie masiek na karneval. Fantázia detí nemala hraníc. Najlepšie masky boli ocenené vecnými darmi, ktoré nám venovali niektorí rodičia. Potom pokračovala diskotéka. Večer patril MS vo futbale a večernej rozprávke.

Utorok, 10.júla

Športový deň opäť začal tradične rannou rozcvičkou a následne behom. Vstávanie je pre niektorých síce náročné, ale aj tak si každý odcvičí rannú rozcvičku. Počasie je k nám zatiaľ priaznivo naklonené, ale pre istotu sme oba tréningy absolvovali v športovej hale. Až na menšie zranenia sú všetci OK. Katistické tréningy už viedla Katka, ktorá sa dnes pripojila spolu s uspešnými reprezentantami Miškou Čukanovou a Adi Gyuríkom, nakoľko boli na súťaži v Chorvátsku. Na záver tréningového dňa sme vyhlásili výsledky "Kondičného viacboja".

Pondelok, 9.júla

Dnes mali deti súťaž "Kondičný viacboj", ktorý sa skladal z troch disciplín. Kľuky na pästiach, brušáky a trojskok znožmo. Každý chcel dokázať svoje silové schopnosti, pretože v hre boli hodnotné ceny. Najlepší výkon v kľukoch - 70 opakovaní dosiahol Lukáš Bohunický a medzi dievčatami bola najlepšia Švecová Stela s počtom 45 kľukov. V trojskoku znožmo najďalej doskočil Filip Cích s výkonom 7,89m. Vzhľadom na nabitý program a lejak, ktorý sa prehnal nad Skalkou bude vyhlásenie víťazov až zajtra. Najúspešnejších súťažiacich v jednotlivých kategóriách si môžete pozrieť už zajtra na stránke www.sutazekarate.sk.

Nedeľa, 8.júla

Druhý deň nám počasie opäť prialo. Po rannej rozcvičke nasledovali tri tréningy na lúke, ktoré preverili kondičné schopnosti mladých karatistov. Úspešný deň bol zavŕšený aj obľúbeným vyprážanym syrom s hranolkami. Tréneri dúfajú, že náročný deň sa podpíše pod rýchle zaspávanie a hlboký spánok až do budíčka.

Sobota, 7.júla

Odštartoval ďalší ročník letného sústredenia oddielu karate Rapid Bratislava na Skalke pri Kremnici. Privítalo nás pekné počasie a prvý tréning absolvovalo skoro 100 účastníkov sústredenia na lúke v lyžiarskom areáli "Bielej stopy". Po večeri deti a mládež vybehli pred hotel a nasledoval voľný program, ktorý každý využil podľa svojho uváženia - loptové hry, prekážkové dráhy, naháňačky. Prvý deň sústredenia ukončila tradičná rozprávka a spev so sprievodom gitary.