Rapid Bratislava

Majstrovstvá sveta seniorov 2018

V Madride sa od 6. do 11. novembra konali Majstrovstvá sveta seniorov. Karatisti bojovali okrem titulov svetových šampiónov aj o miestenky na historicky prvé Olympijské hry, na ktorých sa predstaví karate. Z pretekárov TJ Rapid Bratislava boli nominovaní:

Viktória Semaníková v kategórii kumite ženy -55kg nastúpila v prvom kole proti Američanke Robinson a porazila ju 1:0, v druhom kole porazila Alžírku Draou 3:0, v treťom kole bojovala proti Indonézanke Agung, ktorej bohužiaľ podľahla 4:5.

Matúš Lieskovský v kategórii kumite muži -75kg, postúpil v prvom kole po výsledku 3:3 cez Gruzínca Vekua, v druhom kole sa stretol s Talianom Busom, no tomu podľahol 0:2. Busa ale potiahol Matúša do repasáže, v ktorej Matúš vyhral prvé kolo nad Angličanom Kellawayom 5:1, v nasledujúcom súboji ale podľahol Otabolaevovi z Uzbekistanu 1:2 a turnaj sa pre neho skončil. 

Adi Gyurík v kategórii kumite muži -84kg, vyhral v prvom kole nad Izraelčanom Rogozarskym 2:0, v druhom kole prehral s Muhovicom z Bosny a Hercegoviny.

Okrem individuálnych kategórií sa všetci traja predstavili aj v súťažiach teamov.