Rapid Bratislava

ME kadetov, juniorov a U21

Od 8.februára sa v dánskom Aalborgu uskutočnia 46. Majstrovstvá Európy kadetov, juniorov a U21. Z pretekárov TJ Rapid Bratislava boli nominovaní Adi Gyurík, v kategórii kumite muži U21 -84kg a Miška Čukanová v kategórii kata kadetky.

Adi má po dvoch tituloch Majstra Európy v rokoch 2017 a 2018 opäť tie najvyššie ambície. Miška sa po minuloročnej premiérovej medaile z ME túži opäť prebojovať minimálne na stupne víťazov.

Miškina kategória kata kadetiek bola na programe v piatok, 8.februára. V prvej eliminačnej skupine Miška so ziskom 22.6 bodu za kata Papuren zvíťazila a postúpila z prvého miesta, v druhom eliminačnom kole rovnako zvíťazila a postúpila do finále. Vo finále nastúpila proti Menekse Vardar z Turecka, ktorej ale Miška podľahla, no obhájila titul vicemajsterky Európy v kategórii kata kadetky.

Adi sa na tatami predstavil v nedeľu, 10.februára. V prvom kole sa stretol s Radonjicom z Čiernej Hory, ktorého porazil 1:0, v druhom kole postúpil cez Fína Kulovuoriho 3:0, v treťom kole deklasoval 8:0 Azerbajdžanca Gulahmadova a o postup do finále porazil Francúza Relifoxa 3:1. Vo finále nastúpil proti Macedóncovi Spasenovkehu a po výsledku 1:1 Adi prehral finálový súboj a získal teda titul vicemajstra Európy.