Akademické majstrovstvá sveta

V športovej hale Mladosť sa v termíne od 13. do 15. júla 2012 uskutočnili 8. Akademické majstrovstvá sveta v karate. Toto vrcholné podujatie zavítalo po prvý krát na Slovensko a z nášho klubu reprezentovali Slovensko:

Jana Vojtikevičová, ktorá v kategórii kumite ženy -55 kg zvíťazila v prvom kole na Ruskou Normanovou 10-0, v druhom kole si poradila s ukrajinskou reprezentantkou Melnyk 4-0. V treťom kole zvíťazila nad Nemkou Bitsch 2-0, no o potup do finále po remíze 1-1 prehrala s tureckou reprezentantkou Yenen na zástavky. V repasáži o tretie miesto si nenechala ujsť medailu a víťazstvom na Ekvádorčankou Factos Henao 5-1 získala pre slovenskú reprezentáciu bronzovú medailu. 

Janka v nedeľu významne prispela k zisku striebornej medaily ženského družstva, keď v súboji s Japonskom porazila svoju súperku 9-0 a následne o postup do finále porazila Poľku 10-0. Vo finále sa však nepodarilo zopakovať vynikajúce výkony z predchádzajúcich kôl a egyptskej súperke podľahla 0-8.


Matúš Lieskovký v kategórii kumite muži team. Mužský team prehral  v druhom kole s Macedónskom, keď v prvom kole porazili reprezentantov Ruska na body (2-2 na zápasy).


Adam Lieskovský v kategórii kumite muži -84 kg ako aj v teamovej súťaži. V individuálnom vystúpení získal Adam bronzovú medailu, keď v prvom kole porazil Moralesa (MEX) 5-1, v druhom kole Sefratiho (FRA) 6-1, o postup do finále Adam prehral v Lucicom (MNE) 1-9. V napínavom súboji o tretie miesto porazil českého reprezentanta Kočího 5-4.

Gratulujeme!