Rapid Bratislava

Sústredenie - Skalka 2012

[21.07.2012] Posledné ráno na Skalke nám pripravilo škaredé počasie. Hmla s dažďom nám nedovolila odbehnúť si ranný beh, preto sme sa začali baliť a pripravovať sa na odchod. Po raňajkách sa naše tohtoročné sústredenie končí, no veríme, že sa opäť o rok všetci stretneme!

 

[20.07.2012] Už od rána sa nad Skalkou zmráka a kde tu padnú aj kvapky dažďa. Ranný beh sme stihli len tak tak odbehnúť a už počas raňajok sa rozpršalo. Dnešný doobedný tréning sme mali v telocvični karate. V kimonách sme si zacvičili všetci spolu techniky kihon, kihon ido, ale aj kata a trochu sme si aj pozápasili. Niektorých si pán tréner Longa všímal viac ako ostatných a na konci tréningu sme zistili, že to boli tí, ktorí mali dodatočné páskovanie. Všetci to zvládli podľa predstáv a boli im udelené vyššie technické stupne. Poobede sa počasie umúdrilo a mohli sme vybehnúť na lúku a odtrénovať atletiku. Po večeri nás čakalo vyhodnotenie sústredenia, vyhodnotenie bodovania izieb, najlepších a najusilovnejších karatistov. Všetkými očakávaný nočný pochod absolvovali hrdinsky naši najmladší, ale starší karatisti!

 

[19.07.2012] Po voľnejšom dni sme dnes absolvovali zvyčajnú dávku tréningov: ranný beh, doobedná atletika, poobedný tréning karate. Večer sme namiesto športových hrier mali opekačku. Dnes nás prišiel navštíviť úspešný slovenský reprezentant a v súčasnosti tréner Karate klubu Farmex Nitra, Klaudio Farmadín, ktorý priviedol so sebou reprezentantov karate z Nového Zélandu. Spolu s nami absolvovali tréning karate, ktorý sme síce začali pod holým nebom na lúke, no zlé počasie nás prinútilo presunúť sa do športovej haly. Večerná opekačka mala podobný priebeh, na začiatku bolo počasie dobré, no dážď skomplikoval samotné opekanie a tak sme ju zakončili skôr, ako sme plánovali. Rozprávkou na dobrú noc bolo tento krát hrané predstavenie rozprávky o kozliatkach, ktoré si pre nás pripravili najstarší karatisti.

 

[18.07.2012] Dnešná ranná rozcvička bola dobrovoľná, no napriek tomu si ráno o 7 išlo zabehať 20 karatistov. Program dňa je dnes voľnejší, doobeda sme v krásnom počasí odbehali atletický tréning, ktorý pán tréner Longa doplnil o karatistické cvičenia s tlapami. Poobede sme sa vybrali na túru pozrieť si georgafický stred Európy a po ceste sme sa dosýta najedli lesných čučoriedok. Niektorí išli po turistike regenerovať do sauny a do bazéna. Večer sme mali karneval, kde sa nám predstavili masky od výmyslu sveta.

 

[17.07.2012] Ráno je za nami, ako tradične sme si dali krátku rozcvičku a beh. Atletický tréning bol zameraný na šprinty do kopca. Ku koncu sa nám opäť rozpršalo. Poobedný tréning karate sme mali v telocvični a bol zameraný na kombinácie techník vo dvojiciach. Večer sme sa naučili, ako sa správne starať o zuby a najmenší mali súťaž o najkrajší výkres a balón. Zajtra nás čaká deň oddychu.

 

[16.07.2012] Dnešný deň sme začali ranným behom o 7.20 a po raňajkách sme doobeda mali okrem atletického tréningu aj "pneufit", teda špecifické posilňovanie s pneumatikami, na ktoré si p.tréner Longa zaregistroval patent. Poobede sme začali tréning karate na lúke pod holým nebom, už aj uspešnými reprezentantami z AMS (Jankou, Adamom a Matúšom), no dážď nás prinútil presunúť sa do telocvične. Na večernom tréningu sme si zahrali futbal napriek tomu, že dážď nás opäť pár krát postrašil.

 

[15.07.2012] Od soboty 14.júla sa nachádzame na letnom tréningovom sústredení, ktoré po prvý krát absolvujeme na Skalke pri Kremnici. Po minuloročnej príprave v Radave, sme opäť v horskom prostredí. Po úvodnom dni sme dnes mali kompletný tréningový deň a jeden z tréningov sme absolvovali v telocvični.

Zajtra (16.07.) očakávame príchod našich úspešných reprezentantov z Akademických majstrovstiev sveta, ktoré sa počas víkendu uskutočnili v Bratislave.

Pravidelne vám budeme prinášať informácie a foto zo sústredenia.