Rapid Bratislava

Domáci tréning

Zdravím vás karatisti !

Epidémia nám zrušila tréningy, ale trénovať sa dá aj doma.
Pripravili sme pre "Rapiďákov" jednoduchý tréningový model, ktorý môže každý odcvičiť doma v detskej izbe, obývačke, na chodbe, alebo v záhrade.

Prvý tréningový blok, ktorý ponúkame je určený predovšetkým pre skupinu začiatočníkov a deti I, ale ak sa pridajú k cvičeniu karate v tomto bloku aj ostatní, určite sa im nič nestane. Postupne zverejníme druhý a tretí tréningový blok pre karatistov s vyšším technickým stupňom.

A poďme trénovať!
1.) skôr ako začneš cvičiť musíš sa dobre zahriať: poklus na mieste a rôzne poskoky asi 2 minúty; potom začni krúžiť hlavou, ramenami a trupom tak, aby celá rozcvička trvala aspoň 4 minúty.

2.) začni cvičením strečingu presne podľa videa. Po jeho skončení pokračuj kondičnými cvikmi. Starší cvičenci môžu absolvovať kondičné cviky v dvoch sériach.

3.) pokračuj precvičovaním karatistických techník podľa videa. Je tam uvedených 5 cvikov. Precvič ich všetky od 1 po 5 a potom to ešte zopakuj celé 2x. Počet opakovaní jednotlivých cvikov bude záležať od veľkosti izby.
Starší cvičenci si môžu doplniť repertoár o ďalšie techniky napr. gyaku cuki, mawaši geri a iné bloky, alebo vykonávať to v bojovom postoji. Počet sérii jednotlivých cvikov ale zvýšte aspoň na 6.

4) Na záver tréningu zopakuj najprv kondičné cviky a tréning ukonči strečingom.

Druhý tréningový blok je taktiež určený pre začiatočníkov a mierne pokročilých.

Týmto tréningom, si môžeš zdokonaliť údery, bloky a kopy v rôznych postojoch. Na videu nájdeš 11 cvikov a každý cvik precvič 20 až 30 krát.

Tréningom modifikovaných kata si zlepšíš stabilitu, koordináciu pohybu a presnosť postojov. Jednotlivé cvičenia si precvič aspoň 5krát.

 

Tretí tréningový blok
Niektorí mi posielate video z domácich tréningov a ako som videl kata vám robia problém. Preto vám posielam video, ktoré vám pomôže zvládnuť nácvik kata.

 

Štvrtý tréningový blok
V tomto bloku si môžeš precvičiť techniky, ktoré musíš zvládnuť na skúšky technickej vyspelosti 7.kyu (žltý pás) a to:

  • Techniky úderov
  • Techniky kopov
  • Kombinácie techník

Techniky úderov

Techniky kopov

Kombinácie techník

POZOR!
Trénuj každý deň aj v soboty a nedele!!! Tréning ti nebude trvať dlho a je to lepšie ako len kukať na telku!

Ideálny čas na tréning je doobeda od cca 9.00 do 11.00. Ak neskončíš tréning spotený a unavený, celé to bolo zbytočné! Ak chceš, pošli na e-mail trénera: longa@dopravoprojekt.sk alebo na WhatsApp 0915 834 005, koľko tréningov si v týždni absolvoval a pridaj aj foto, alebo krátke video z tréningu. Najusilovnejším pošlem ďalšie tréningové videá.

   · Tu si môžete pozrieť, ako vyzerá váš domáci tréning

Pozdravuje vás tréner Longa